ترجمه رسمی گواهی حصر وراثت زمانی نیاز است که در نظر داشته باشید تا اموال به ارث رسیده از متوفی را که در خارج از کشور موجود است به فروش برسانید و آنها را معامله یا جابجا کنید.
محصولات مرتبط
ترجمه رسمی گواهی حصر وراثت زمانی نیاز است که در نظر داشته باشید تا اموال به ارث رسیده از متوفی را که در خارج از کشور موجود است به فروش برسانید و آنها را معامله یا جابجا کنید.
گواهی انحصار وراثت در حقیقت مدرک مالکیت شما نسبت به داراییهای مرحوم است و این امکان را به شما میدهد تا اختیار این اموال را به دست بگیرید و از آنها استفاده کنید. این گواهی در اصل بمانند سند مالکیتی است که متوفی قبل از مرگ به نام شما زده است.
هنگامی که یکی از بستگان شما فوت میکند اموال و مسائل حقوقی آن شخص تا مشخص شدن تکلیف ورثه متوفی بلوکه میشوند. حال اگر وارثان بخواهند به آزادسازی و تعیین تکلیف اموال و داراییهای شخص فوت شده بپردازند باید به دریافت گواهی حصر وراثت که با نام گواهی انحصار وراثت نیز شناخته میشود اقدام کنند. این گواهی توسط مراجع قضایی صادر میشود و قابل ارائه به ادارات و سازمانهای مختلف جهت انجام کارهای اداری میباشد.
برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید لیستی از کلیه اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول متوفی توسط وارث به اداره دارایی محل سکونت متوفی ارائه شود و با دریافت رسید اقدام به درخواست صدور گواهی حصر وراثت از دادگاه کند. دادگاه میزان سهم هر یک از وارثان دارایی متوفی را مشخص میکند و پس از صدور گواهی هر یک از ورثه میتوانند اقدام به تصرف دارایی متوفی کنند.
مراحل دریافت گواهی حصر وراثت
ابتدا فوت هر فرد در اداره ثبت احوال به صورت الکترونیکی ثبت میشود. پس از ثبت درگذشت شناسنامه فرد متوفی باطل شده و گواهی فوت صادر میشود. وارث متوفی به منظور تقسیم میراث لازم است تا با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی مراجعه کند و فرم مخصوص درخواست گواهی حصر وراثت را تکمیل نماید.
برای ارائه درخواست جهت صدور گواهی انحصار وراثت اقدام یکی از ورثه برای امضا و پر کردن دادخواست انحصار وراثت کافی است و نیازی به حضور تمامی وراثان متوفی نیست. همچنین افراد ذینفع دیگر مانند طلبکاران متوفی نیز میتوانند دادخواست خود را جهت آغاز فرآیند صدور گواهی حصر وراثت به شورای حل اختلاف ارائه کنند.
بعد از دادن دادخواست به شورای حل اختلاف، دادگاه با بررسی اسناد و مدارک موجود اقدام به انتشار آگهی در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار یا محلی میکند تا اگر فردی ادعای وراثت فرد متوفی را داشته باشد بتواند با دیدن آگهی برای اعتراض به دادگاه مراجعه نماید. هزینه این آگهی از شخص متقاضی درخواست گواهی انحصار وراثت دریافت میشود. پس از طی شدن یک ماه از زمان انتشار آگهی در روزنامه اگر شخص معترضی وجود نداشته باشد گواهی انحصار وراث صادر میشود.
مدارک لازم برای اخذ گواهی حصر وراثت
جهت اخذ گواهی انحصار وراثت باید مدارک لازم به شورای حل اختلاف ارائه شود. این مدارک عبارتند از:
- گواهی فوت
- شناسنامه فرد فوت شده
- کارت ملی متوفی
- شناسنامه وارث
- کارت ملی وراث
- استشهادیه(باید در دفترخانه اسناد رسمی ثبت شود و همراه با امضا سردفتر باشد)
- وصیتنامه(درصورت وجود)
دیدگاه خود را بنویسید